Activiteiten

 
Viering 12,5 jaar Binnenhoftoren, 22 april 2023

De Bewonerscommissie van de Binnenhoftoren organiseert het hele jaar door een keur aan activiteiten. Wij doen ons best voor elk wat wils te programmeren. Hieronder vindt u een overzicht. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, behalve als dit specifiek wordt gevraagd. Voor alle activiteiten (tenzij anders vermeld) geldt: meer informatie bij onze activiteitencoördinator Anne van Winkelhof.

Op MAANDAG wordt er 1x per maand GESJOELD, van 14.00-16.00 uur. Ervaring is niet vereist, het gaat om de gezelligheid. Spelleiding: Nettie Hogenbirk en Lena Dragt.

Op MAANDAG kunt u van 14.00-16.00 uur 2x per maand aanschuiven tijdens THEETIJD. Gastvrouwen zijn Lena Dragt en Anne van Winkelhof. Net als het koffie-uurtje (zie hieronder) een perfect moment om gezellig bij te praten met uw medebewoners.

Elke DINSDAG van 10.00-12.00 uur kunt u op de koffie (of thee) bij Nettie Hogenbirk en Anne van Winkelhof tijdens het KOFFIE-UURTJE. Van oudsher zeer geschikt om alle dingen van de dag door te spreken met elkaar. 

Op WOENSDAG kunt u van 10.00-10.45 uur meedoen met SAMEN BEWEGEN, een leuke en gezellige manier om aan uw conditie te werken. Het is niet moeilijk, iedereen kan meedoen naar eigen kunnen en de muziek waarop wordt bewogen is zeer aanstekelijk. Meedoen kost 5 euro per keer. U bent van harte uitgenodigd een keer GRATIS mee te doen om te kijken of het wat voor u is. Meer informatie bij Dyta Reker.

Op WOENSDAG van 13.30-17.00 uur is het 1x per maand (niet in de zomermaanden) tijd om te BRIDGEN onder leiding van Tineke en Paul Verhoef. Meer informatie bij Tineke en Paul: verhoefpent@upcmail.nl of 06-28105709.

Op WOENSDAG is er 1x per maand van 19.30-22.00 uur een FILMAVOND met materiaal uit de enorme collectie van Jan en Ria Saarloos. 

Elke DONDERDAG kunt u van 14.00-16.00 uur meedoen met een SPELLETJE of creatief aan de slag met uw HOBBY. Deze middag is begonnen als de ‘hobbyclub’, maar de focus ligt nu wat meer op spelletjes. 

Elke laatste VRIJDAG van de maand is het van 16.00-18.00 uur tijd voor HAPPY HOUR.  Een wisselend team met o.a. Nettie Hogenbirk, Anne van Winkelhof, Dyta Reker, Lena Dragt, Richard van Brink en Roelien Emmelot zorgt ervoor dat u niets te kort komt. Altijd heel gezellig. Hét moment om andere bewoners te leren kennen.

Ongeveer 1x per maand, meestal op WOENSDAG en niet in de zomermaanden, kunt u mee naar de BIOSCOOP. Tineke Verhoef zoekt een film uit en u sluit gezellig aan.

Daarnaast vinden er incidenteel andere activiteiten plaats, zoals een BINGO (onder de kundige leiding van Cor Groote), een gezamenlijke BUFFETMAALTIJD, PRESENTATIES over een willekeurig onderwerp, de viering van BURENDAG eind september en meer….. Voor sommige hiervan wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.  

In de Agenda vindt u een overzicht van onze activiteiten voor de komende weken. Een terugblik op activiteiten die achter ons liggen kunt u vinden op de pagina Verslagen. In onze rubriek De moeite waard! vindt u verhalen van bewoners over exposities, voorstellingen, boeken, etc. Ook uw inbreng is zeer welkom!

Ideeën of een helpende hand?
Natuurlijk zijn wij heel blij als u aan activiteiten meedoet, want daar doen we het voor. U doet ons ook een groot plezier als u met ideeën komt voor nieuwe activiteiten. Aangezien wij maar met een kleine club zijn, wordt een helpende hand bij de organisatie zeer gewaardeerd. Een aantal van u doet dit al regelmatig en dat stellen we zeer op prijs. Dus aarzel niet: als u ideeën heeft of als u eens ergens bij wilt helpen, laat het ons weten. Stuur een e-mail naar Anne van Winkelhof, onze activiteitencoördinator, of doe een briefje in de bus van de Bewonerscommissie in de hal. Alvast onze hartelijke dank!