BHV weer op volle kracht

Op vrijdag 16 februari kwamen we met ons BHV-team bijeen voor een training door Mike van Kleef, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Frits Scheerens. Mike is brandweerman en leidt daarnaast bewonershulpverleners op. Frits is gepensioneerd ambulancemedewerker en deelt nu als vrijwilliger zijn kennis en ervaring met o.a. de politie, in buurthuizen en op scholen.

Er was veel te vertellen over de situaties waar je zoal mee geconfronteerd kunt worden. Van een verstikking tot een hartaanval en van brandwonden tot een herseninfarct. Naast alle theorie lieten Frits en Mike samen zien hoe je iemand met een verstikking kunt helpen. En we konden het reanimeren weer oefenen.

                   

Frits legde ook uit hoe belangrijk het is in een noodgeval meteen 112 te bellen en – minstens zo belangrijk – rustig te blijven en alle vragen te beantwoorden die de 112-medewerker stelt. Zo kunnen zij snel bepalen welke hulp nodig is.

Het was een leerzame en nuttige training. We hebben veel geleerd en heel wat bestaande kennis is weer even opgefrist.

Komende en gaande leden
We zijn verheugd te kunnen melden dat onze rangen zijn versterkt met nieuwe BHV-leden. Vijf bewoners reageerden op onze oproep om de training bij te wonen: Ruud van den Bersselaar, Annet ten Kortenaar, Frans Lans, Emiline Oosthoek en Anne van Winkelhof. Na afloop hebben zij zich aangemeld als BHV’er. We heten hen dan ook van harte welkom in ons team. Blij met jullie aanmelding!

We nemen afscheid van Tineke & Paul Verhoef en Jan Waard. Veel dank voor jullie inzet en bijdrage de afgelopen jaren!

Dit betekent dat we nu 14 leden hebben. Een mooi aantal.

Overzicht BHV’ers
Het nieuwe BHV-overzicht hangt een dezer dagen weer naast de liften op elke etage. En uiteraard vindt u het ook hier op onze website. Iedereen ontvangt binnenkort een exemplaar (voor in de meterkast) in de mail, of in de brievenbus voor wie geen digitale mailbox heeft. Kunt u uw e-mail zelf niet printen, maar wilt u toch graag een printje, laat het even weten aan Roelien Emmelot.

Het verschil
BHV’ers kunnen echt het verschil maken in noodsituaties. Ze kunnen de persoon in kwestie bijstaan en indien nodig starten met reanimeren, ze kunnen de ambulance opvangen, deuren openhouden, zorgen dat de lift klaarstaat, kortom: helpen daar waar dat nodig is.

Schakel ons in
Denk aan het BHV-team als u in nood bent, gevallen bent, hulp nodig hebt om ambulancemedewerkers of andere hulpdiensten binnen te laten, etc. etc. Aarzel niet en bel een van de leden of stuur een app via de BHV-groepsapp. Wilt u meer weten of hebt u vragen? Neem dan even contact op met het BHV-team via een briefje in de bus van de Bewonerscommissie in de hal of stuur een mail naar Pauline Montijn.

20.02.2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.