Bianca Toebak en Richard van Brink

In oktober 2020 verhuisden Bianca Toebak en Richard van Brink naar de Binnenhoftoren (nr. 75). Daarvoor woonden zij drie jaar aan de Cordell Hullplaats.

Bianca stuurde ons onderstaande tekst waarin zij en Richard zich kort aan u voorstellen. Onder Bianca’s tekst hebben wij nog enkele aanvullingen geplaatst naar aanleiding van een gesprek dat we daarna nog met Bianca en Richard hadden.

“Wie zijn wij? Wij zijn Richard en Bianca en wonen sinds kort op nummer 75 van deze prachtige flat. Richard werkt als portier op een bouwplaats in Rotterdam en Bianca werkt als Payroll Specialist bij ADP Nederland BV. In verband met corona werkt Bianca al vanaf 12 maart thuis, maar gelukkig gaat Richard nog steeds naar de bouwplaats. Dat geeft veel rust in de relatie.

Richard is een echte voetbalfanaat en kijkt het liefst alle wedstrijden, terwijl Bianca lekker bezig is met knutselen, handwerken en studeren. Jep, Bianca zit weer op school. Ze is nu bezig met de opleiding hbo-management en hoopt over een paar jaar manager te worden bij ADP.

Bianca en Richard hebben ook nog een huisdier: de kater Harry. Hij mist net als Bianca twee pootjes, maar hij is net zo lief als Bianca. Hij is een echt knuffelkontje.

Richard houdt ook van lezen en wandelen. Dus als je verlegen zit om een wandelmaatje, wellicht is het leuk om samen te wandelen.”

Tijdens een gesprek met Bianca en Richard begrepen we dat ze vóór de Cordell Hullplaats in Heerhugowaard en Schagen woonden. Richard heeft echter altijd in Rotterdam willen wonen en dat is een paar jaar geleden dus gelukt.

Het ‘knutselen en handwerken’ van Bianca heeft onder andere geresulteerd in 180 doosjes van karton, in hartvorm, die ze maakte voor vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis. Bianca vindt het leuk om dingen voor een goed doel te doen. Daarnaast maakt ze ook altijd haar kerstkaarten zelf, maar door alle drukte rond de verhuizing heeft ze dat een jaartje overgeslagen.

Bianca en Richard brengen de gemiddelde leeftijd in onze toren wat omlaag, want zij zijn beiden nog onder de vijftig. Door de handicap van Bianca kwamen zij toch voor een woning in onze toren in aanmerking.  

Beiden vinden het nu al een wereld van verschil in onze Binnenhoftoren ten opzichte van de Cordell Hullplaats. Daar is iedereen veel meer op zichzelf en hadden ze – met uitzondering van hun naaste buren – weinig contact met andere bewoners. Ze hebben nu al gemerkt dat dat hier anders is.

Uiteraard heeft de bewonerscommissie Bianca en Richard inmiddels van harte welkom geheten. Wij  wensen hun veel woonplezier toe in onze toren!