Boeiende presentatie

 

Dinsdagmiddag 10 januari kwam Robert Ligthelm ons vertellen uit zijn boek over de Kralingse Buitenplaatsen en, misschien nog wel belangrijker, over de Kralingse families! Er is zelfs nog een nakomeling van deze Kralingse families onder ons in de Binnenhoftoren! Dat mag wel heel bijzonder heten! Vooraf dronken we koffie en thee met elkaar en stipt om twee uur startte Robert de presentatie.

Het was bijzonder leuk om te zien hoe groot de tegenstelling tussen de toehoorders en de spreker was. Wij zaten stil en geboeid te luisteren, terwijl Robert enthousiast zijn verhaal vertelde, ondertussen onvermoeibaar aanwijzingen gevend aan de hand van zijn PowerPoint-slides. Dit werd opgevrolijkt met extra details uit de losse pols. We kregen zóveel informatie dat naar mijn idee deze presentatie wel veel langer had mogen duren!

Tussentijds en na afloop hadden we gelegenheid om onze vragen te stellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Robert zelf vond het ook reuze gezellig. Hij zag dat wij in onze recreatieruimte een bibliotheek hebben en deed ons daarom een gesigneerd exemplaar cadeau van zijn tweede boek: ‘Verzameld, verwoest, maar niet vergeten’, een biografie over het notaris-echtpaar Van Wijngaarden-Boot en hun huis, dat na hun dood een huismuseum werd. Dit bijzonder interessante en mooi geïllustreerde boek zullen we laten rondgaan onder wie hierin geïnteresseerd is. Laat het even weten als u het wilt inkijken (Anne van Winkelhof: 06-28624246).

Daarna spoedde Robert zich huiswaarts in de regen, op weg naar zijn trouwe viervoeter die, weer of geen weer, zijn baasje vergezelt tijdens al zijn wandelingen.

Anne; 12.1.2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.