Brandveilig de feestdagen door

In december, vooral rond de feestdagen, maken we het extra gezellig in huis. Met lichtjes bijvoorbeeld: kaarsen en lampjes in alle soorten en maten. De mogelijkheden op het gebied van kerstverlichting zijn tegenwoordig eindeloos. Natuurlijk zijn we voorzichtig, maar toch. Een brandende kaars in een kerststukje of vlakbij de vitrage, een stekkerdoos gekoppeld aan een andere stekkerdoos…. Het resultaat van onze creativiteit is meestal prachtig, maar niet altijd even veilig. Het is belangrijk dat we in deze periode extra alert zijn op veilig gebruik van alles wat kan leiden tot brand, want juist in december – zo blijkt (zie hieronder) – is de kans daarop extra groot.

Van Koos Muis, een van de trainers van ons BHV-team, ontvingen we een artikel van Pricewise dat hier dieper op ingaat. Het betreft een toename van het aantal brandmeldingen in Nederland in 2020, met een piek in december. U vindt het hier.

Tips van de brandweer
In dat artikel wordt onder meer verwezen naar tips van de brandweer ‘voor een brandveilige feestmaand’. Die zijn zeker de moeite van het doorlezen waard. Daarom herhalen we hier voor uw gemak nog even de link naar deze tips.

29.12.2020