Coronaprotocol Binnenhoftoren

We hebben in de zomer van 2020 een protocol opgesteld toen er nog het een en ander mogelijk was qua activiteiten: met minder mensen en op gepaste afstand. Intussen is ook dat al een tijd niet meer mogelijk. We houden dit protocol achter de hand voor het moment dat we weer het een en ander mogen organiseren en als er dan toch nog restricties zijn. Natuurlijk hopen we dat die restricties dan zullen zijn opgeheven en dat we weer zonder protocol aan de slag kunnen. De tijd zal het leren….. De hieronder volgende tekst en de tekst van het protocol zijn beide gebaseerd op de situatie van vorig jaar zomer.

Afstand houden, daar gaat het vooral om. Maar er zijn nog meer belangrijke aandachtspunten. Die hebben we – toegesneden op onze toren – bijeengebracht in een protocol. U heeft het allen inmiddels in de bus gehad. Zie de link hieronder voor het volledige protocol:

Het zal wennen zijn. Zomaar bij een activiteit binnenstappen is er op dit moment even niet meer bij. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u zich tevoren telefonisch aanmeldt bij de organisator, want we kunnen maximaal tien deelnemers per keer ontvangen (misschien een paar meer als er echtparen bij de deelnemers zijn. Dat maakt het minder spontaan, maar dat hoeft geen belemmering te zijn om het toch gezellig te hebben met elkaar.  

Het is een uitgebreid protocol met veel aandachtspunten. Maar het valt mee in de praktijk, dat hebben we inmiddels gemerkt. Met een beetje goede wil, flexibiliteit en aandacht & zorg voor elkaar kunnen we het ook in kleine kring heel gezellig hebben. We hopen dan ook dat u door alle regeltjes heen kunt kijken en gewoon eens de proef op de som neemt. Natuurlijk moet u zich daar goed bij voelen. Als dat (nog) niet zo is, dan gewoon nog even niet doen.

De activiteiten in juli zijn bedoeld als proef, om te kijken of dit een werkbare aanpak is en vooral om vast te stellen wat u ervan vindt en wat eventueel beter of anders kan. Ook voor ons is dit totaal onbekend terrein.

Heeft u vragen over het protocol, aarzel dan niet die te stellen. Dat kan via een briefje in de bus van de commissie in de hal of via e-mail aan onze secretaris, Pauline Montijn: pauline.montijn@gmail.com.

We hopen natuurlijk dat de start in juli het begin zal zijn van een voorzichtige terugkeer naar meer activiteiten waar we elkaar weer kunnen ontmoeten!