Een nieuwe rubriek

Medebewoner Wim Heistek gaat ons meenemen ’terug in de tijd’ met een serie artikelen die herinneringen aan vroeger als thema hebben. Zo ongeveer 1x per maand zal een nieuw artikel van zijn hand verschijnen.

Wim zegt hierover:

“Er is bijna geen krant of tijdschrift waarin niet wekelijks of maandelijks een rubriek te vinden is met een terugblik naar vroegere tijden. Dat kan bijvoorbeeld gaan om persoonlijke belevenissen of een afbeelding als raadplaat. Vaak wordt hierbij de lezers om een reactie gevraagd en dan blijkt dat het veelgelezen rubrieken zijn: de reacties zijn vaak legio.

In een appartementengebouw voor 50-plussers zoals het onze zijn er vast en zeker bewoners met mooie herinneringen aan vroeger. Zo werd op deze website al eens aandacht besteed aan de befaamde pijpentochten naar Gouda (toen er nog echte winters waren) en aan de (ook toen al) woningnood in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waarmee, gezien de diverse reacties, toch nog heel wat bewoners van onze Binnenhoftoren werden geconfronteerd.

In overleg met onze webmaster Roelien wil ik proberen een dergelijke rubriek op de website gestalte te geven en ik hoop daarbij op uw reacties op de geschreven artikelen.”

Wim Heistek

14.2.2022

2 gedachten aan “Een nieuwe rubriek”

  1. Prima idee! Misschien kunnen onze medebewoners ook eens fantaseren, op onze site uiteraard, hoe de wereld inclusief hun wereld er over 5 jaar uit ziet. Wie inspiratie wil hebben: op Netflix staat een topserie met als titel Manifest: een vliegtuig stort neer, alle inzittenden leven en worden na 5 jaar ontdekt. Komen dus in een andere wereld terecht en dat geldt ook voor familie, vrienden, bedrijven e.d. die met hen worden geconfronteerd. En vijf jaar is dichterbij dan we misschien denken: in 2027 is de verbindingsweg van A 16 naar A 13 al een jaar in gebruikt, evenals het woningbouwplan Binnenhof! Ideetje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.