Een welvoorziene dis

Het is even wat geregel en gesjouw, maar dan heb je ook wat! Op vrijdag 17 februari was het zover: het stamppotbuffet. De laatste keer was in 2019, dus hoog tijd.

Nadat eerder die middag het keukenteam (Nettie, Dyta, Richard en Roelien) het meubilair in de juiste opstelling had gezet en even voor zes uur alle gerechten waren bezorgd, kon datzelfde keukenteam alles mooi uitstallen op de buffettafels.

De deelnemers druppelden inmiddels al binnen. Toen iedereen gezeten was, sprak bewonerscommissielid Roelien een kort woord van welkom en daarna begaf iedereen zich – per tafel – naar het buffet.

                                         
Nettie en Richard waren de ‘opscheppers van de dag’ en hielpen met het vullen van de borden met stamppot boerenkool, zuurkool met aardappelpuree en hutspot, met daarbij een bal gehakt of een stuk rookworst. Daarnaast kon iedereen naar believen nemen van de augurken, zilveruitjes, mosterd en/of piccalilly en voor ‘het zoet’ waren er stoofpeertjes en appelmoes. Met recht een welvoorziene dis. Uiteraard zorgde het keukenteam ook voor een drankje erbij.

Onze indruk is – en dat hoorden we ook van diverse bewoners – dat het lekker was én heel gezellig. We kijken terug op een zeer geslaagde avond!

Nog enkele foto’s:

 

19.2.2023

2 gedachten aan “Een welvoorziene dis”

  1. Complimenten voor ‘het personeel’, zoals Roelien het noemde. Het is buitensporig wat er voor de bewoners voor de Binnenhoftoren gedaan wordt. Dank.

    1. Dank je wel, Tineke en Paul voor de complimenten.
      Ik vond en vind het leuk om een steentje bij te kunnen dragen.
      En geniet van al die blije en lachende gezichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.