Griepprik anno 2020

Flink wat gegadigden voor de griepprik.

Vrijdag 9 oktober is een groot deel van de bewoners van de Binnenhoftoren een griepprik gaan halen, niet zoals gewoonlijk IN het gezondheidscentrum, met zo’n gezellig lange rij voor de trap naar boven, maar in de buitenlucht op het terrein van WION.

Zelfs op de parkeerplaats van de Max Planckplaats voor het hek en daarna stond een rij van enkele honderden meters lang, keurig op 1,5 meter,  langs het veld van de korfbalvereniging tot voor de kantine van WION, waar een open tent stond. En niemand probeerde voor te dringen, heel bijzonder. Onder die tent stonden de artsen en assistenten van gezondheidscentrum Buitenhof aan de lopende band te prikken.

Gewapend met mondkap schuifelde de rij langzaam vooruit, onderwijl de laatste nieuwtjes uitwisselend. Langs de hele route waren stoelen neergezet voor de mensen voor wie het lange staan te veel werd. Een enkeling was per scootmobiel gekomen, geen verkeerde keus want comfortabel zittend kon je opschuiven. En wat hadden we puur mazzel dat het droog was. Je moet er niet aan denken dat we het weer van zaterdag hadden gehad, met flinke regenbuien. Er werd al geopperd dat dit gebeuren de opmaat was voor wat ons volgend jaar te wachten staat als heel Nederland een coronaprik moet gaan halen. Niet te hopen dat het met 10 graden vorst en sneeuw gaat gebeuren.

11.10.20