Ruim baan voor de knikkers

Inmiddels is de knikkeractie bij PLUS tot een einde gekomen. Hieronder leest u twee updates van onze medebewoner Lex Drieduite in aanvulling op zijn eerdere verhaal helemaal onderaan.

(door Lex Drieduite 27.03.21)

“Medebewoonster Corry Lans was bij ons op bezoek om haar doos met knikkers voor een kleinkind compleet te maken. Gelukt! En de pot met reserveknikkers heeft er 25 bij, troostprijs bij de eerstkomende bingo. Hoort zegt het voort!”

(door Lex Drieduite 23.03.21)

“Hieronder enkele foto’s van de enigszins professionele uitvoering van een knikkerbaan voor de knikkers van De Plus. De constructeur was Theo van Kouteren, die de constructie van een groot schip onderbrak voor deze ‘opdracht’. In allerlei bochten rollen de knikkers naar hun eindpunt, soms via verschillende banen. Je kunt matchfixing op de uitslag plegen!

Voor de (achter)kleinkinderen van bewoners heb ik enkele zakjes met 50 knikkers van De Plus klaarliggen. Wie het eerst komt, het eerst maalt….. (010-8434873).”

Het gaat om de knikkers….

(door Lex Drieduite; 23.02.21)

De verzamelwoede voor de knikkers van de PLUS groeit, mede gestimuleerd door het tv-programma over de Marbles en de racebaan. De racebaan moet hier nog worden geïnstalleerd, maar mijn verzameling van 24 is compleet. Ook in de Binnenhoftoren wordt gespaard, voor de bewoners zelf en/of voor hun kleinkinderen. Cor en Ria Groote waren ook druk bezig.

Dat betekent wel dat ik met een geweldige hoeveelheid dubbele knikkers zit. Dat komt niet door onze reuzenomzetten bij de PLUS, maar de knikkers komen van alle kanten binnen. Liefhebbers die hieronder een of meer manco’s zien: geef een belletje: 010 8434873. Ruilen hoeft niet, een milde glimlach is voldoende! Voor Boris, zoon van een goede kennis, ben ik nog op zoek naar de rode aardbei en de gele grote.

Hier komen de dubbele, in willekeurige volgorde:
2x Sprintende Spruit
4x Booster Broccoli
10x Driftige Doperwt
4x Turbo Tomaat
2x Razende Radijs
6x Punk Paprika
2x Avontuurlijke Ananas
3x Super Citroen
1x Grote Blauwe
1x Battle Biet
1x Zure pruim
1x Snelle Sinaasappel
2x Monster Mango
9x Crazy Kiwi
1x Toffe Peer
2x Kleine Oranje/geel
5x Bliksem Bloemkool
3x Power Pompoen

Wat er overblijft kan in de eerstvolgende bingo worden gewonnen; klopt toch Cor?

23.02.2021