Het wordt lente!

(door Wil Fux)

Op zaterdag 20 februari, tijdens een van onze eerste fietstochtjes in de omgeving na dagenlang weeralarm door vorst en sneeuw, zagen we dat de schaapskudde van Belevenisboerderij Schieveen weer in onze contreien was gearriveerd, een echt teken dat het lente wordt. Precies een week eerder werd er nog geschaatst op de Rotte, zo vlug kan het gaan.

Met twee opleggers met schapen arriveerde de kudde aan de Wollefoppenweg. Nog wat onwennig drumden ze voorzichtig bij elkaar. Waarschijnlijk was dit de eerste keer dat ze weer naar buiten konden.

We hebben deze kudde al vaak op meerdere plekken in onze omgeving gezien, maar nooit geweten dat ze van Schieveen waren. Ook het bestaan van deze Belevenisboerderij was ons onbekend. Enig zoekwerk op Google leverde de volgende informatie op: boerderij Schieveen ligt aan de Oude Bovendijk, een zijweg van de Doenkade, pal naast Rotterdam The Hague Airport.

Eigenlijk is het een soort superkinderboerderij, met dus die grote schaapskudde, koeien, geiten, speelnatuur en nog veel meer. Dus als het weer kan (op dit moment zijn al die kinderboerderijen gesloten), is dat een leuke bestemming, voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, maar je mag er natuurlijk ook heen zonder kids. En terwijl die kleinkinderen zich uitstekend vermaken kunt u in het café een bakkie doen. (Hieronder het binnenverblijf van de schapen en een kijkje in het café.)

En nu maar hopen dat er vlot betere tijden komen en we weer dit soort leuke uitstapjes kunnen gaan maken.

22.02.2021