Huisbibliotheek

Op 17 oktober 2023 kregen wij van de zoons van wijlen Riet van den Berg drie boekenkasten uit haar nalatenschap. Mét de nodige boeken. Daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie aanvulling op de twee witte kasten die we al hadden. De nieuwe kasten hebben meteen een plek gekregen in onze recreatieruimte.

De lage open ‘kast’ die er stond (zie kleine foto), heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe kasten. We hebben nu meer ruimte voor boeken en het ziet er netjes en overzichtelijk uit. 

Beheer
Onze huisbibliotheek wordt beheerd door medebewoonster Ria Klein. Zij zorgt ervoor dat het netjes en overzichtelijk blijft. Onlangs heeft Ria samen met Pauline Montijn weer diverse nieuwe aanwinsten toegevoegd. Lees hier meer.

Alle boeken staan alfabetisch gerangschikt, op naam van de auteur. Bij een boek met meerdere auteurs: op naam van de eerstgenoemde auteur. Zo wordt het zoeken een stuk makkelijker. Ria heeft per letter duidelijke tabbladen gemaakt. Zo heeft u van A tot Z een goed overzicht. In een van de nieuwe kasten (de smalle) vindt u de selectie Engelstalige boeken die we hebben. 

Helpt u het overzichtelijk te houden?
Wanneer u een boek/boeken komt terugbrengen of een nieuwe aanwinst heeft voor onze bibliotheek, wilt u die dan op alfabet in de desbetreffende kast plaatsen? Door de tabbladen is nu heel eenvoudig te zien waar de ene letter begint en de andere ophoudt. 

Boeken die u (terug)brengt, mag u ook apart neerleggen op de kleine tafel bij het zitje. Dan plaatst Ria ze in de kasten. 

Nieuwe boeken
Als u meer dan tien nieuwe boeken heeft voor onze bibliotheek, laat dit dan even weten aan Ria.

Alvast dank voor uw medewerking en veel leesplezier! 

4.12.2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.