Humor op z’n Amerikaans

Op woensdagavond 5 juli was het zover. We gingen met elkaar kijken naar The Ladies Man uit de collectie van Jan en Ria Saarloos. Ook voor Jan en Ria zelf was het bijna weer ‘nieuw’, want deze film zagen ze vele decennia geleden. Een groepje nieuwsgierige bewoners verzamelde zich in onze recreatieruimte. Wat moesten we verwachten van deze film? Het zou vast wel een film zijn waarbij we bulderden van het lachen 😄

Nadat we een prachtige aflevering van Tom & Jerry hadden bekeken, startte de hoofdfilm. Een Amerikaanse komedie uit 1961 met Jerry Lewis in de hoofdrol. Niet te verwarren met Jerry Lee Lewis, de rock and roll zanger/pianist.

Even overschakelen naar de hoofdfilm
Dit was echt humor op z’n Amerikaans. Wij in Europa waren, zelfs in 1961, anders (beter?) gewend. De muziek was heerlijke nostalgie, maar daar bleef het dan ook bij. Gespannen wachtten wij op wat volwassen humor maar helaas, het bleef kinderachtig.

Tijdens de pauze gingen er nog wat lekkere hapjes rond en konden de kelen weer worden gesmeerd. Ook na afloop van de film was het nog erg gezellig.

Anne; 5.7.2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.