“Ik vind alles leuk!”

Bella Decker is altijd bezig. In het verleden had ze niet veel tijd voor hobby’s, maar een jaar of zes geleden kwam er meer ruimte  en toen is ze gewoon begonnen, want stilzitten kan ze niet.

Ze is een trouwe bezoekster van de hobbyclub in onze recreatieruimte op donderdagmiddag. Daar heeft ze veel geleerd van medebewoonster Willy Zwart. Het begon met een hondje, gemaakt van textiel. Daarna volgde een vogel en van het een kwam het ander.

Allerlei expressievormen vindt Bella interessant. Zo maakte ze allerlei fraaie poppetjes en figuurtjes, maar ook een vaasje van mozaïek. En pas heeft haar dochter uit het Schollebos een mooi stuk hout voor haar meegenomen, dat nu ligt te drogen. Daarna gaat ze ermee aan de slag, beschilderen misschien, ze weet het nog niet. Maar dat kan nog even duren, want het drogen neemt zo maar een paar maanden in beslag. Ook glas in lood vindt ze mooi, dus dat wordt ongetwijfeld ook nog eens opgepakt.

Bella schildert ook, altijd naar een voorbeeld. Dat kan van alles zijn. Veel van haar voorbeelden haalt ze van Pinterest, dat is een oneindige bron van inspiratie. Zo’n voorbeeld print ze dan uit, legt het op haar lightpad (een soort lichtbak die de print van onderaf verlicht, waardoor elk detail duidelijk te zien is) en dan gaat ze aan de slag: “Het is verslavend. Wanneer ik ’s avonds bezig ben, kan ik niet stoppen; het is zo leuk. Dan wordt het nog weleens laat voor ik naar bed ga. Als je zo bezig bent, maak je je hoofd even helemaal leeg.”

Om zich hierin nog verder te bekwamen, zit ze al een jaar of zes op schilderles in het buurthuis in Het Lage Land. Met een vast clubje van acht personen werken ze iedere maandagmiddag onder leiding van een docent aan het verbeteren van hun vaardigheden. Helaas ligt dat nu al een hele tijd stil in verband met corona, waardoor het schilderen voor Bella nu even op een laag pitje staat. Maar tot dat moment had ze al heel wat mooie dingen gemaakt.

Ook Bella’s trouwe huisgenote heeft al eens geposeerd voor een ‘portret’. Lotty is een ragdoll. Dit zijn katten met een halflange, zijdezachte vacht. Net als alle andere katten weet ze precies wat ze wil: bijvoorbeeld een lekkere zachte vacht om op te liggen, maar dan wél met een krant erop.

Op dit moment is Bella erg druk met diamond painting. Dit is een techniek waarbij je een ‘schilderij’ maakt door kleine facetgeslepen steentjes op canvas te plaatsen volgens een voorbedrukt voorbeeld. Het wordt ook wel ‘borduren met steentjes’ genoemd. Bella is hier heel enthousiast over.

Op tafel alweer een nieuwe uitdaging in diamond painting: de Titanic. Met duizenden kleine steentjes……

Ze heeft al een paar mooie dingen gemaakt, waaronder twee afbeeldingen van Newfoundlanders. Deze forse honden hebben haar bijzondere interesse, want haar dochter is voorzitter van de Newfoundlander Club en geeft iedere week trainingen met deze honden.

Het is wel duidelijk: Bella verveelt zich niet. Zoals ze zelf zegt: “Ik vind alles leuk. Ik heb nog zoveel plannen!”

29.5.2021