Kekke kiekjes van Koos

De foto’s die medebewoner Koos Kok ons stuurt zijn van grote klasse vinden wij. Wij genieten er erg van en we zijn vast niet de enigen. Ze verdienen wel een eigen pagina naar ons gevoel, dus die is bij deze geopend.

Hieronder vindt u in het vervolg zijn recente inzendingen. Om de pagina wat overzichtelijk te houden, hebben we de foto’s van eerdere jaren verplaatst naar een nieuwe pagina. Die vindt u hier.

Koos fotografeerde in februari 2023 een aantal mooie aquarellen van Aty Oskam. U vindt ze op de pagina Creaties van Aty. In april 2024 legde Koos een deel van de verzameling Lilliput Lane-huisjes van David Hamilton vast. Die staan op de pagina Verzameling van David Hamilton

Het zou zomaar kunnen dat u Koos niet kent van gezicht. We zijn met heel wat mensen hier in de Binnenhoftoren en je kent nu eenmaal niet iedereen. Daarom hebben we Koos gevraagd om een foto van zichzelf.

Wat Koos ons stuurde is weliswaar een zelfportret, maar anders dan je zou verwachten. Dit zegt Koos er zelf over: “Tijdens het fotograferen in het bos pas ik mijn uiterlijk enigszins aan om de bewoners van het bos niet af te schrikken. Hopelijk zullen de mensen mij toch herkennen.”

In mijn archief vond ik deze bruine basilisk. Costa Rica 2019. (13/7/24)

De appels in de boomgaard van de kinderboerderij “De Blijde Wei” zijn een welkome maaltijd voor de halsbandparkieten. (30/6/24)
De geringelde smalboktor zit graag op bloemen, in dit geval op de bloem van het zandblauwtje. Opname gemaakt in het Eifelgebergte nabij Cochem. (25/6/24)
Ondanks dat de viervlek niet veel voorkomt in Nederland wist ik deze libel toch vast te leggen in de wijktuin van Ommoord. (23/5/24)
De dambordvlieg heeft op zijn achterlijf een patroon van lichte en donkere vlekken als op een dambord. Wijktuin Ommoord. (11/5/24)
Door de oranje punten op zijn vleugels is het mannetje van het oranjetipje een opvallende vlinder in het voorjaar. Foto is gemaakt in de wijktuin van Ommoord. (7/5/24)
Het mannetje van de pauw laat zich in de broedtijd van zijn mooiste kant zien. Kinderboerderij De Blijde Wei. (30/4/24)
Bomenmuseum Gimborn in Doorn
Bomenmuseum Gimborn in Doorn
Bomenmuseum Gimborn in Doorn

Drie foto’s van een boomklever, gemaakt vanuit een hotelkamer van het hotel Zonheuvel in Doorn. (16/4/24)

Deze eekhoorn rende over de takken, maar bleef heel even stilzitten om te eten. Het moment voor mij om hem vast te leggen. Bomenmuseum Gimborn in Doorn. (1/4/24)
Ogenschijnlijk is de kauw een zwarte vogel, totdat je hem wat nader bekijkt. (bij het Ommoordse Veld; 26/3/24)

Wilgenkatjes kunnen de meest prachtige kleuren hebben. (15/3/24)

Deze mol zat in het grasveld aan het begin van de wijktuin. (14/3/24)

De ooievaars hebben het nest bij de kinderboerderij De Blijde Wei weer gevonden. (5/3/24)

Kijkje op de maan. Foto gemaakt van de afnemende maan op 26-02-2024 vanaf het balkon van Niels Bohrplaats 41.

Goudhaan. Foto genomen bij het Ommoordse veld. (26/2/24)

 

De witwangfluiteend heeft zijn habitat in de tropische gebieden van Afrika en Zuid-Amerika. Hij is echter ook te bewonderen op de kinderboerderij De Blijde Wei. (17/2/24)

Een paartje mandarijneenden is de nieuwe aanwinst van kinderboerderij De Blijde Wei. (8/2/24)
Zonsopkomst in Ommoord, 29/1/24

Ondanks het bezit van een grote hoeveelheid boeken over vogels, is het mij niet gelukt vast te stellen of dit de grote of kleine barmsijs is. Ik houd het dan maar op de barmsijs (locatie: Ommoordseveld). Als iemand wel tot de juiste determinatie komt, laat het mij dan even weten.

Ja hoor!! De ijsvogel zit in de wijktuin van Ommoord.

Putters op het ijs. Ommoordse veld.

Kijk hier voor eerdere foto’s van Koos.

16 gedachten aan “Kekke kiekjes van Koos”

 1. Wat een fantastische foto’s maak jij Koos! Complementen van Tineke en Paul Verhoef. Wij zijn ook grote fans van de site van Adrie (Vogelboek) (ken je natuurlijk wel??)

 2. Beste Koos,
  Wat een schitterende foto’s. Dit zijn GEEN kiekjes, maar stuk voor stuk kunstwerkjes. Het is heel bijzonder om bewegende dieren op het juiste moment “te vangen”. Ik begrijp, dat je heel veel geduld moet hebben om niet alleen een foto, maar ook een kunstwerkje te maken.

 3. Koos
  Vandaag viel mijn mond weer open bij het bekijken van je nieuwe foto’s die geplaatst zijn. Mijn dag kan niet meer stuk.
  Je moet wel heel veel geduld hebben om deze foto’s te maken en ik hoop dat je nog vele plaatjes zal schieten.

 4. Koos wat een geweldige foto’s van de bonte specht. Iedere keer genieten we weer van je foto’s.
  Hopen dat we ook een reportage krijgen van de Noorse fjorden.
  Nemen aan dat je genoeg plaatjes zal schieten.

 5. Beste Koos,
  Het is weer genieten van jouw prachtige foto’s. De foto van de meeuw in Noorwegen is heel bijzonder door de spiegeling in het water. Je hebt de schoonheid van al die kleine diertjes weer heel mooi in beeld gebracht.
  Aty Oskam

 6. Koos ik heb net de tijd genomen om al je foto’s nog een keer te bekijken. Heel bijzonder zijn de foto’s die genomen zijn in de wijktuin. Zo vlakbij onze toren. Ik zal een volgende keer met andere ogen door deze tuin lopen. Maar ook alle andere foto’s zijn plaatjes. Bedankt dat je ze deelt met ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.