Kekke kiekjes

We ontvangen graag uw foto(‘s) voor deze pagina. Mooi, bijzonder, speciaal om wat voor reden dan ook, stuur ze ons toe. Graag met een korte toelichting. Hieronder vindt u telkens de meest recente foto’s. Oudere foto’s worden verwijderd, zodat de pagina niet te lang wordt. Voor de prachtige foto’s van medebewoner Koos Kok hebben we een aparte pagina geopend.

Uw inzendingen:

(Lex Drieduite: recente foto van de werkzaamheden op ‘onze’ verbindingsweg; 30/3/24)

(Tineke Verhoef: lente in Ommoord; 27/3/24)

(Lex Drieduite: Twee zojuist (6/10/23; red.) genomen foto’s van de aanleg van de omlegging: vrijwel iedere vrijdag beton storten en op de andere foto: de ANWB heeft al borden geplaatst.)

(Lex Drieduite: “een aardigheidje, als voorbeeld voor de fotowedstrijd”)

(Lex Drieduite: Deze foto heb ik op 4 juli gemaakt; het gaat de goede kant uit!)

(Gezien de hitte extra waterbakjes neergezet bij ons vakantiehuis voor dorstige vogels en wat er verder zoal langs kwam. Zoals deze eekhoorn……..; Roelien Emmelot 20/6/23)

(Lex Drieduite; een foto vanaf het balkon, uitvergroot via Pixio; 28/3/23)

(de werkzaamheden bij de Rotte; Lex Drieduite 1/3/23)

(Lex Drieduite: “Eindelijk op de cover van VIBES…..”)

Lex Drieduite stuurde ons deze foto van de RET die meedeelde dat zij in de Koopgoot een nieuwe tramlijn hadden aangelegd i.v.m. de verwachte drukte rond Black Friday…. (23/11/22)

Lex Drieduite: Gisteren gefotografeerd bij het metrostation Maashaven. Heel bijzonder, althans volgens mij!  3/7/22

 

Een paar Rotterdamse kiekjes van Lex Drieduite.

De stand van zaken bij een deel van de aanleg van de A16 (Lex Drieduite)

De lente lijkt er alweer een beetje aan te komen….. (Briandplaats; Paul en Tineke Verhoef)

Mosselen voor het kerstdiner? (Lex Drieduite)

Tineke Verhoef laat weten dat zij al een jaar lang in een tuintje in Ommoord deze figuurtjes tegenkomt. Heeft u ze ook weleens gezien?

 

Een paar kleurrijke foto’s van de tuin van Willy Zwart. Willy, die ook thuis heel creatief is, heeft een volkstuin die ze elke zomer tot een waar paradijsje omtovert. De tuin is dan ook haar grote trots en ze is er vrijwel de hele zomer te vinden.

 

Lex Drieduite: Rotterdam ontwaakt, de skyline. De vrachtwagen waren alweer bezig zand/modder/klei o.i.d. op te halen voor onze eigen A16 en tot slot een blik op de actuele werkzaamheden.

 

Ingezonden door Wil Fux: Op de hoek aan de achterkant van de Einstein-knikflat staat een prachtige Vlinderstruik (zo heet hij echt!) met op dit moment heel veel vlinders die zich tegoed doen aan de nectar van de vele bloemen. Het schijnt dit jaar een heel goed vlinderjaar te zijn omdat door het natte voorjaar de rupsen zoveel te eten hadden dat ze allemaal tot vlinders ontpopt (heet dat zo?) zijn. Ook hommels en bijen komen eropaf. Op de eerste foto is een Atalanta te zien, op de tweede een Dagpauwoog. Wat is onze Ommoordse natuur toch prachtig (maar je moet er wel oog voor hebben).

 

Lex Drieduite deed op 20/7 een artistiek rondje Rotterdam. Hij meldt: de eerste foto komt uit de tentoonstelling in de Kunsthal, de tweede uit de fototentoonstelling in de Laurenskerk. De derde, een kekke selfie, gemaakt in de Laurenskerk met op de achtergrond publiek van het orgelconcert. Ik ben het eens met de slogan natuurlijk.

 

Lex Drieduite stuurde ons een tweetal foto’s gemaakt tijdens een trip naar Antwerpen deze week. Zijn toelichting: de eerste is genomen in de kathedraal van Antwerpen en verwijst naar een Bijbeltekst. Heb ik niet genoteerd. De tweede foto is een toevalstreffer: etende en drinkende mensen naast ons met een doorkijk naar een nat plein met mensen al dan niet met paraplu’s. Ik vind de combinatie boeiend, een beetje kek eigenlijk. (Red.: hier vindt u een uitgebreidere toelichting bij de eerste foto.)

Veldboeket aan Linker Rottekade (Wil Fux)

Kalfje geboren op 10 juli in de Blijde Wei (Wil Fux)

 

6 gedachten aan “Kekke kiekjes”

  1. Helaas valt een groot deel van de foto’s weg door de bijbehorende tekst, indien er meer dan één foto wordt getoond. Dat behoeft nog enige verbetering.

    1. Dank voor je reactie Wil. In deze software wordt bij een ‘diashow’ het onderschrift standaard over het onderste deel van de foto geplaatst. Op de laptop is dat niet zo hinderlijk, maar op een smartphone of tablet is het inderdaad veel storender. Het is aangepast inmiddels: vrijwel alle diashows zijn verwijderd en vervangen door losse foto’s.

  2. Goed gedaan Roelien.
    Ja, ik ben nu eenmaal een fervent smartphone en tablet gebruiker (en met mij meer mensen). En omdat deze foto rubriek veel bekeken wordt is het fijn dat dit nu zonder die bedekkende tekst kan.

  3. De foto’s van Koos Kok geweldig. Wat een fotograaf en wat een geduld om de dieren zo te fotograferen. Koos ga zo door , ik geniet er elke keer weer van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.