Breicampagne: u kunt nog meedoen!

Het is inmiddels begin januari en De Goedgemutste Breicampagne die begin december ook bij ons van start ging, is nog in volle gang. Ook in de Binnenhoftoren zijn enkele bewoners aan het breien of haken geslagen. Leuk als u ook meedoet! Medebewoonster Marion Drieduite kan u er alles over vertellen. U kunt haar bereiken via e-mail, klik hier, en telefonisch: 06-46958644.

Ook een familielid van een van onze bewoners doet mee. Op de foto een deel van de 60 (!) exemplaren die zij inmiddels heeft gebreid.

De voorgeschiedenis
SOR benaderde eind november al haar woongebouwen met de vraag of we wilden meedoen aan de Goedgemutste Breicampagne. Dit is een jaarlijkse actie van Innocent Drinks en het Nationaal Ouderenfonds om eenzaamheid tegen te gaan en geld in te zamelen voor eenzame ouderen.

Omdat we weten dat er bij ons in de toren enthousiast gebreid wordt, hebben wij de Binnenhoftoren aangemeld. Een van onze enthousiaste breisters, Marion Drieduite, verklaarde zich bereid contactpersoon te zijn voor ons gebouw. Hieronder leest u haar bericht:

“Innocent drinks, het Nationaal Ouderenfonds en honderden breiers in Nederland breien/haken iedere winter kleine wollen mutsjes voor op de Innocent smoothies. Voor ieder gebreid mutsje krijgt het Ouderenfonds 20 cent.

In Rotterdam willen wij hier, samen met diverse organisatie waaronder SOR, met onze Mutsjes aan ‘brei-dragen’. Voor de locatie met de meeste gebreide mutsjes is er een Goedgemutste Breitrofee 2020-2021!

Marion heeft meteen de pennen ter hand genomen. Zie hier het resultaat.

Meer informatie over de campagne – evenals suggesties voor breipatronen – kunt u vinden op de website De Goedgemutste Breicampagne. Klik hier voor de website en klik hier als u rechtstreeks naar de patronen wilt.

Voor de Binnenhoftoren ben ik de contactpersoon. Bij mij kunt u: meer informatie krijgen, zich aanmelden en uw gebreide of gehaakte mutsjes inleveren. De actie duurt tot 22 februari 2021.

Ik hoor graag van u. Veel breiplezier!”

Marion Drieduite
Niels Bohrplaats 241
Rotterdam
Tel: 06 46 95 86 44
Klik hier om Marion een e-mail te sturen

6.12.20/update: 2.1.21