Let’s twist again!

Het kostte even wat extra inspanning, maar we kregen heel veel hulp uit onze BHT, en uiteindelijk was het grote moment dan daar! Zaterdagavond 20 april: Muziek bij kaarslicht. Een nieuwe activiteit, bedacht en uitgewerkt door Ria Klein. Het thema was ‘de jaren 50 en 60’.

We hadden de recreatieruimte gezellig gemaakt met kaarslicht en naast de gebruikelijke consumpties waren er hapjes en drankjes uit die tijd. Zoals advocaat met slagroom, bowl, augurkjes met een plakje worst eromheen, knakworstjes en nog veel meer.

Ria Klein – in feestelijke kleding, helemaal in stijl – verwelkomde alle gasten. De avond startte met een openingswoord van Lex Drieduite en daarna konden de voetjes van de vloer. Ria Klein had de nummers grotendeels uitgezocht en Ria en Jan Saarloos zorgden voor de techniek én brachten hun jukebox mee. Hans Klein hield de veiligheid in de gaten en gaf de rollators een goede plek.

Het was best spannend zo’n eerste avond, want we wisten niet of het een succes zou worden. Nou, die onzekerheid werd snel weggenomen toen de eerste muzieknoten te horen waren! Zonder aarzelen betrad het eerste paar de ‘dansvloer’ (geen rubberen zolen s.v.p.) en enkele anderen volgden snel. We werden getrakteerd op mooie stijldansen.
               
Toch bleef het wat rustig op de dansvloer. Tot het moment dat Chubby Checker met zijn ‘Let’s twist again’ uit de luidsprekers schalde. Toen was er geen houden meer aan en dansten zelfs de meest rustige zittenblijvers gezellig mee! Ook ‘Rock around the clock’ van Bill Haley bracht veel mensen in beweging. Erg leuk om te zien, die gevulde dansvloer!
Zo zie je maar, muziek doet een mens goed en je komt ook lekker in beweging.

Bij sommige oude nummers werd er met weemoed, recht uit het hart meegezongen én er werd hier en daar een traantje weggepinkt… Maar de vrolijke uitbundigheid overheerste! Heel goed om met elkaar op deze manier een gezellige avond te hebben. De keuken – waar weer hard gewerkt was om iedereen van drankjes en hapjes te voorzien – sloot rond 22.30. Jammer maar helaas; aan alle leuke dingen komt toch ook, veel te snel, een einde…

We overwegen dit vaker te doen en een volgende keer een avond te organiseren waarbij u ook verzoeknummers kunt indienen. U hoort van ons!

Anne van Winkelhof

Hieronder nog enkele foto’s:


23.04.2024

 

4 gedachten aan “Let’s twist again!”

  1. Allereerst onze complimenten voor de organisatie en de mensen van de bediening. Wij hebben genoten van de muziek ( goed hoor Jan en Ria) en het dansen.
    Ook fijn om weer wat meer mensen te leren kennen.

  2. Hartelijk dank voor de complimenten. Het was idd een fijne avond. Met veel dank aan Jan en Ria Saarloos. Zij hebben een fantastische lijst met muziek en beeld opgenomen. De hapjes waren heerlijk. En bovenal de advocaatjes met slagroom en bowl was ook een groot succes.
    Vond het leuk om het te mogen regelen. Misschien nog een keertje??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.