Nieuwsartikelen

Hier vindt u niet alleen artikelen over gebeurtenissen bij ons in de Binnenhoftoren en in de wat wijdere omgeving, maar ook over andere onderwerpen. Heeft u een bericht dat interessant zou kunnen zijn voor deze pagina? Laat het ons dan even weten. We horen graag van u!

ARTIKELEN

15/3/24: Van medebewoner Jos Sens ontvingen wij dit verkeersbesluit over 30km/u-zones in onze wijk. 

5/3/24: De oprit Prins Alexander (27) op de A16 gaat vanaf zondag 10 maart anderhalf jaar dicht. Lees hier meer.

1/3/24: Van een medebewoner ontvingen wij deze informatie van de Woonbond over het belang van goede ventilatie in de woning. Op de site van de Woonbond vindt u hier hetzelfde artikel, maar dan met illustraties en enkele filmpjes ter verduidelijking. Zie ook dit artikel over hetzelfde onderwerp. 

30/1/24: Hier vindt u het tijdschema voor de vervanging van het viaduct Hoofdweg/A16.

29/1/24: Korte impressie van de ruilbeurs Historisch Rotterdam op 27 januari jl.

24/1/24: Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt vanwege de veiligheid in zijn geheel vervangen, omdat het niet meer voldoet. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en duren nog tot en met maart 2026. Het bestaande viaduct wordt gesloopt en daarna wordt een nieuw viaduct gebouwd. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En hoeveel ga je als weggebruiker daarvan merken? Tijdens een webinar op dinsdag 13 februari 2024 van 19.30-20.30 uur krijgt u een toelichting. Lees hier meer. Meer informatie over de werkzaamheden rond de A16 Rotterdam vindt u hier.

22/1/24: Lijkt het u leuk om in uw eigen tempo thuis te leren bridgen? Gratis en online? Lees dan hier verder.

9/12/23: Stedin en de stroomonderbreking: hier leest u een overzicht van wat er na onze brief aan Stedin is gebeurd.  

30/9/23: Medebewoner Jos Sens attendeerde ons erop dat de Stichting Je Goed Recht voor hulp bij juridische vragen en problemen sinds begin september ook spreekuur heeft (gratis) in de Romeynshof in Ommoord. Kijk hier voor meer info.

12/7/23: Oude Jazz Uit De Oude Doos: medebewoner Lex Drieduite besteedt dit jaar vanaf februari 1x per maand aandacht aan een artikel uit het blad De Jazzwereld (1931-1940). Lees hier zijn verhalen.

22/6/23: Onze medebewoner Paul Verhoef ging gisteren voor de 500e keer (!) op pad in onze buurt om zwerfafval op te ruimen. Hier leest u meer.

26/5/23: Een medebewoner wees ons op een artikel in de Havenloods van 25 mei jl. over de Fietsbank. Daar worden tweedehands fietsen verzameld, gerepareerd indien nodig en geschonken aan Rotterdammers die zelf geen fiets kunnen betalen. Lees hier meer.

16/5/23: Het balkon van onze recreatieruimte was hard toe aan een opknapbeurt. De bewonerscommissie heeft de (tuin)handschoen opgepakt en het resultaat mag er wezen! Het balkon ziet er nu een stuk frisser en vrolijker uit. Lees hier meer.

4/2/23: Van medebewoner Lex Drieduite ontvingen wij deze ’tegelwijsheid’, ontworpen door de politie, die goed aansluit bij onze brief van 31/1/23 met informatie en tips over o.a. babbeltrucs n.a.v. een tweetal recente incidenten in onze toren.

29/1/23: Medebewoner Jos Sens wees ons op een website over de geplande bouwactiviteiten bij de Romeynshof. U vindt het hier.

29/6/22: Onze huismeester Sander stuurde ons een waarschuwing voor babbeltrucs met rookmelders. Wees op uw hoede!

21/4/22: Op woensdag 20 april werden de Rotterdamse wijkraden geïnstalleerd op het stadhuis in Rotterdam. Ook onze medebewoner Jos Sens legde de eed af. Hij is nu lid van de wijkraad Ommoord. Lees hier meer.