Omnivoor

Op donderdag 7 januari rond 15.00 uur zag onze muurschildering z’n voltooiing door de plaatsing van een bordje naast het kunstwerk.

V.l.n.r.: Jos Sens, Sander van Dam en Rik van der Neut

Uiteraard was het de bedoeling dit met wat meer toeters en bellen te doen wanneer het coronavirus op z’n retour zou zijn, maar inmiddels is wel duidelijk dat het dan nog wel even kan duren. Vandaar dat besloten is om dit project nu af te sluiten en het bordje zonder al te veel plichtplegingen op te hangen.

En zo geschiedde. In aanwezigheid van kunstenaar Rik van der Neut hebben Jos Sens van de bewonerscommissie, Sander van Dam, onze huismeester, en bewoner Eric Montijn het bordje een plek gegeven naast de muurschildering. Pauline Montijn van de bewonerscommissie maakte de foto’s. Helaas zat het weer niet mee en moest het in de regen en koude wind gebeuren, maar het zit!

Het kunstwerk heeft van Rik de naam ‘Omnivoor’ gekregen. Dit staat voor de verschillende smaken van de verhalen en mensen die in het werk zijn opgenomen. Ook zou het een bijnaam kunnen zijn voor de Ommoorder, meent Rik.

Op het bordje ziet u levensgroot een zogenaamde QR-code (een soort streepjescode). Als u die scant met uw smartphone, komt u uit op de website van Rik.

In een eerder stadium hebben we de schildering zelf al uitgebreid toegelicht. Die uitleg vindt u hier.

7.1.2021