Over babbeltrucs en nog veel meer…..

Op vrijdag 10 maart hadden wij drie wijkagenten op bezoek: Theo Denie (Binnenhof e.o.), Cavit Koksal (Hesseplaats e.o.) en Djessy Kerskes (DIRK e.o.).

De aanwezige bewoners kregen uitgebreid informatie over allerlei soorten babbeltrucs – van een bankmedewerker die u belt, tot de man aan de deur die zogenaamd van Eneco is. Ook waren er veel tips, zoals: wat doe je als een onbekende aanbelt met een geloofwaardig verhaal en hoe kun je veilig pinnen. Enkele praktijkvoorbeelden werden in filmpjes nagespeeld. Sommige bewoners deelden persoonlijke ervaringen en er werden veel vragen gesteld. Ook zakkenrollerij, inbraak en woningovervallen kwamen aan bod.

Een belangrijke boodschap van de agenten was: meld alles wat u ziet en niet vertrouwt. Ook als het iets kleins betreft waar misschien niet meteen actie op wordt genomen, het wordt wél opgenomen in de statistieken. En mede op basis van die statistieken wordt de inzet van agenten in de wijk bepaald. Meer meldingen, meer inzet.

Tot slot stond Laurie Deelen-Kort stil bij verschillende vormen van ouderenmishandeling. Zij is Ouderen Maatschappelijk Werker bij Wijkteam Ommoord en richt zich met name op dit onderwerp. Ze gaf een korte toelichting en had diverse flyers bij zich en de informatiebox ‘Financieel veilig ouder worden’.

Na afloop bleven de agenten en Laurie nog even om vragen te beantwoorden en met bewoners te praten. Een bijzonder zinvolle en leerzame bijeenkomst!

12.3.2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.