Ra, ra….. paarden

Waar staat deze stal, dat was de vraag. Komt u daar weleens?

Het antwoord: deze foto is gemaakt in het Ommoordse Veld. Wil Fux, de inzender van de foto, zegt hierover: “We lopen er vaak langs en het valt ons telkens weer op hoe liefdevol een aantal dames (altijd dames!) die paarden en pony’s verzorgen, zomer en winter. Eigenlijk is het een schuurtje van niks, maar de dieren maken een volstrekt tevreden en verzorgde indruk.”

Hieronder de reacties, met dank aan Tineke en Marion.

Tineke Verhoef:
“Ja, dat stalletje met de paardjes, dat zien wij zeer regelmatig als wij wandelen in het Ommoordse Veld. En iedere keer ben ik geneigd de dierenbescherming te bellen. Want wie zet deze paarden nu in zo’n modderpoel.  Een paar weken geleden hebben ze er wat aan gedaan; een hekje weggehaald zodat de beestjes wat verder konden lopen. Een beetje buiten de modder. Natuurlijk, paarden zijn buitendieren, maar of dit nu echt normaal is. Ik weet niet van wie de stal en paarden is; maar het komt mij zeer dieronvriendelijk over. Misschien zijn er onder onze bewoners mensen die er meer verstand van hebben en mij kunnen uitleggen dat dit redelijk ‘normaal’ is.”

Marion Drieduite:
“Deze foto is gemaakt achter bij het Ommoordse Veld. Bij het voetpad dat naar de kinderboerderij gaat. Ik loop er zeer regelmatig en heb er pas wel zeven paarden/pony’s geteld. Je ziet er ook veel reigers die graag een visje uit de slootjes vissen. En natuurlijk ganzen, eenden en andere watervogels!!”