Ra, ra….. werk aan de brug

Weet u wanneer deze foto is genomen en wat hier is gebeurd? Die vragen stelden we bij deze foto.

Het antwoord: Dit is de Hef tijdens een wat minder moment in de geschiedenis van deze iconische brug. Want op 10 mei 1978 werd de Hef aangevaren door de Nedlloyd Bahrein tijdens een sleep vanaf de scheepswerf Van der Giessen-de Noord, waar het schip gebouwd was, naar Wilton-Fijenoord. De brug was zo erg beschadigd dat het bewuste brugdeel met hijskranen op een ponton moest worden gehesen om op een andere plek te worden hersteld. Het spoorwegverkeer was 14 dagen gestremd. (bron: Wikipedia)

Een boeiend verhaal over de historie van de Hef vindt u op deze pagina van de site Treinenweb.nl, ook een interessante site overigens, met name voor de treinliefhebbers onder ons.

Uw reacties: de meesten van u hebben vast gezien dat het hier om de Hef ging, maar het was kennelijk lastiger om vast te stellen wat hier aan de hand was. Marion Drieduite was de enige die reageerde, dank Marion.

Marion Drieduite:
“Varend erfgoed! Eerland19.”

 (Red.: Marion heeft gelijk wat het vaartuig betreft: de Eerland 19 stamt uit 1957 en is inderdaad varend erfgoed. Op de sites van ‘varend erfgoed‘ en ‘binnenvaart.eu‘ vindt u meer informatie.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.