Rinus Israël

(door Wil Fux)

Naar aanleiding van het erg leuke artikel over de in Landsmeer wonende Rinus Israël van mijn oud-collega Dick Keijzer, ben ik op zoek gegaan naar een mooie herinnering uit de gloriejaren van IJzeren Rinus en de andere Feyenoord-coryfeeën uit die jaren, zoals Coen Moulijn, Eddy Pieters Graafland, Theo (de tank) Laseroms, Ove Kindvall, Wim Jansen, Willem van Hanegem en hun trainer Ernst Happel.

In 1970 won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europacup (nu de Champions League). Daar waren de Rotterdammers zo trots op dat er op de Coolsingel een tent werd ingericht waar je de ‘Cup met de grote oren’ kon bewonderen. En je kon voor een paar gulden ermee op de foto. Uiteraard ben ik daar ook mee vereeuwigd.

Wat ik in een verhuisdoos met allemaal oude spulletjes ook nog vond, waren de twee vaantjes die het winnen van de Europacup EN de Wereldcup in 1970 memoreren. Ben blij dat ik die weer gevonden heb.

Als je wat ouder wordt, kijk je wat vaker met enige weemoed terug naar mooiere tijden, en dat is, wat mij betreft, zeker ook het geval met Feyenoord.

18.02.2021

Vervolg:
De foto van Wil Fux hierboven was voor Lex Drieduite aanleiding in zijn fotoalbums op zoek te gaan naar een soortgelijke foto uit 1970. Het was een hele zoekactie, maar hij heeft ‘m gevonden! Lex – met zijn in 2007 overleden echtgenote Nel  – op de foto met de ‘cup met de grote oren’. Zoals Lex zelf zegt: “Een toch wel serieuze aangelegenheid, als je naar de gezichten kijkt!”

28.04.2021