Samen Festival

Op zaterdag 10 september a.s. vindt van 17.00-20.00 uur het Samen Festival plaats op het terrein van RKC WION. Dit festival wordt georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid – eind juli van dit jaar – van huisarts Elly van der Rijst; velen van u zullen haar waarschijnlijk kennen. Haar collega’s van Huisartsenpraktijk (HAP) Buitenhof hebben de handen ineen geslagen met onder meer RKC WION om dit festival te organiseren. Het was een wens van Elly van der Rijst om iets te doen voor alleenstaande ouderen.

De uitnodigingen zijn verstuurd en er worden zo’n 125 mensen verwacht. Het is de bedoeling de bezoekers op diverse manieren in contact te brengen met sociale en maatschappelijke instanties. Dat gebeurt niet passief, er wordt ook écht iets gedaan deze zaterdag. Zo zullen er in de festivaltent bij WION twee workshops worden aangeboden door het SKVR: dansen voor ouderen en koorzang. Er gaat dus sowieso gedanst en gezongen worden. Verder zijn er workshops van beweegaanbieders in de wijk zoals RKC WION (Senioren Sportief, Kombi Fit en tennis) en IBC (Indoor Bowls Club) en er zullen marktkraampjes zijn van o.a. Buurtwerk, Vier ’t Leven en enkele beweegaanbieders waaronder Stichting Gezond Natuurwandelen en Vitamine Co. De diverse aanwezige foodtrucks zorgen ervoor dat ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Uiteindelijk hopen de organisatoren dat de aanwezige genodigden enthousiast worden gemaakt om lid te worden van een club of vereniging, zodat ze nieuwe contacten opdoen.

Patricia Ketting van HAP Buitenhof, die aan de basis stond van de organisatie van dit evenement, zegt over het Samen Festival: “Het doel is vooral om mensen een leuke avond te geven en ze een beetje met elkaar in contact te brengen.” Uiteraard zal ook Elly van der Rijst aanwezig zijn, alsmede het hele team van HAP Buitenhof.

Uiteraard wensen wij het hele team en de andere betrokkenen veel succes toe!

5.9.2022