The party is bijna over….

(door Lex Drieduite)

Op de jaarvergadering op dinsdag 26 april zet ik een streep onder vier jaar penningmeesterschap bij de Bewonerscommissie BHT. Toen ik als nummer zoveel op iemands lijst van “wie zullen we hiervoor vragen?” aan de beurt was voor een gesprek, dacht ik even na. Ik ben huurder van het eerste uur, ik gedroeg me als huurder, zoals ik gewend was: goede morgen, goede middag contacten en verder niets.

En ik “profiteerde” van de activiteiten van de organisatoren in de Bewonerscommissie: sjoelen, Happy Hour, af en toe een filmavond, enzovoort. Na enig overleg met mijn Marion heb ik positief gereageerd op de vraag of ik belangstelling had om in de BC te gaan functioneren als penningmeester.

Heb ik vier leuke jaren in de BC doorgebracht? Ja en nee. Ja, omdat er genoeg animo in de BC was om activiteiten door te laten gaan of nieuwe activiteiten te verzinnen. Bijvoorbeeld de bingo met Cor Groote als hoofdorganisator. En activiteiten te schrappen als de belangstelling minimaal was: bijvoorbeeld de schaak- en damavond. Nee, in het spanningsveld rondom de technische problemen in ons gebouw. Af en toe leek het in de gesprekken van bewoners met ons of over ons alsof wij partij waren in hun huurovereenkomst in plaats van de SOR. Dat zorgde ook in de BC voor spanningen en dat was dus even (en nog steeds) wennen.

Waarom vertrek ik? Ik ga verder met leuke dingen die ik voor de coronatijd ook deed, vaak samen met mijn Marion. Financiële zaken in een paar andere organisaties, maar ook genieten van het North Sea Jazzfestival in Ahoy of korte en lange vakantietrips. Of verder genieten van ons mooie Rotterdam.

Ik hoop dat er op 26 april een opvolger aan de BC-tafel zitting gaat nemen en misschien heb je iets aan mijn motto, dat ik vrijwel iedere dag gebruik: Vandaag is de eerste dag van mijn laatste 30 jaar……

28.3.2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.