There’s no business……

Op deze woensdagavond 11 oktober was er geen voorprogramma, want de hoofdfilm duurde ruim twee uur. Stipt om half acht ging het licht dan ook uit en de musical begon. Heel veel kleur en drukte op het scherm, Amerikaans variété op z’n best, omlijst met de muziek van Irving Berlin.

Voor sommigen van ons was het een feest van herkenning, omdat zij deze film in hun jonge jaren in de bioscoop hadden gezien. De jongere generatie keek er toch met iets andere ogen naar. In mijn geval was de muziek een feest van herkenning door de herinnering aan mijn vader die mij al vanaf zeer jeugdige leeftijd waardering voor deze muziek heeft bijgebracht. Het klonk hem niet alleen als muziek, maar ook als het geluid van ‘onze’ bevrijding in de oren. Een verguld randje. Mooie herinneringen, ook voor mij.

                

Het geluid van de film werd in de pauze wat aangepast door Jan en Ria, want het klonk wat te schel. Na de pauze werd dat iets beter, maar toch nog wat meer bijgesteld door Jan. Even later dacht ik dat er nu toch ook een ouvreuse in de zaal was? Maar nee, dat was Jan die in het donker, met zaklampje, nog steeds volhardend en vakkundig aan het bijstellen was. Zou best handig zijn, een ouvreuse. Misschien iets voor de wintervoorstellingen?

We zaten nog heel even gezellig na te praten, maar eigenlijk toch ook weer veel te kort…

Dank weer aan Jan en Ria voor het besteden van heel veel tijd aan voorbereiding! Dat verdient een  🍷😊🍷

Anne; 12.10.2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.