Tips voor Uit

Hier vindt u tips voor leuke uitjes, voorstellingen, exposities, etc.

Vier ’t leven
Wilt u graag eens naar het theater of een concert, maar liever niet alleen of vindt u het lastig alles zelf te regelen? Dan is de Stichting Vier ’t Leven misschien iets voor u. Zij organiseren culturele activiteiten voor ouderen (65+) waarbij vrijwilligers u thuis ophalen en na afloop ook weer thuisbrengen. Een aantal bewoners van de Binnenhoftoren maakt al gebruik van Vier ’t Leven en zij zijn er erg positief over. Op de website vindt u onder meer uitleg over hoe het werkt en een overzicht van de activiteiten.

Inloopmiddag historie Ommoord
De Historische Commissie ‘De Ommoordse Polder’ organiseert samen met de Historische Commissie van ‘Terbregge’s Belang’ elke 3e donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag (en tweemaal per jaar een inloopmiddag en -avond) op ‘het plein’ in de Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150, 3069 NE  Rotterdam. Er is een uitgebreid archief van foto’s en krantenartikelen over Terbregge, Ommoord en de voormalige Ommoordse Polder beschikbaar, maar ook landkaarten, filmpjes en luchtfoto’s zijn te bewonderen. Bij voldoende belangstelling wordt er rond 14.30 uur een korte presentatie gegeven: “Ommoord van Nul tot Nu”. De Historische Commissie ‘De Ommoordse Polder’ hoopt dat u eens een kijkje komt nemen. 

Fietsen: de mooiste bosroutes
Er is altijd wel een geschikt moment om er even lekker op uit te gaan met de fiets. Dat hoeft natuurlijk niet altijd in onze eigen omgeving te zijn. Op deze pagina van Plus Online vindt u een aantal fraaie routes door bossen. U hoeft alleen maar de knooppunten te volgen.

Wandelen door vestingsteden
Maak eens een wandeling door een (of meer) van de tien mooiste vestingsteden van Nederland. Op nummer 1: Gorinchem. Bekijk ze hier alle tien, met de nodige informatie.

Naar de markt
In Rotterdam kun je elke dag van de week naar de markt, behalve op maandag. Maar liefst 16 keer per week is het markt in onze stad. Hier vindt u ze allemaal op een rij.

Eropuit!
Deze app vindt u misschien handig: de ANWB Eropuit app. Deze kan gratis worden gedownload en biedt een uitgebreid overzicht van fiets- en wandelroutes en van tips voor uitjes in alle soorten en maten.

Een bijzonder stukje Rotterdam
Kent u het Eiland van Brienenoord? En bent u er weleens geweest? Een bezoek is zeker de moeite waard, want het eiland is helemaal opgeknapt. Maak er eens een mooie wandeling en geniet van de natuur en het uitzicht op de stad. Kijk hier voor meer informatie.

Wandeltips
Wilt u eens een andere route, dichtbij of iets verder weg, dan heeft SeniorWeb op deze pagina voor u een aantal apps op een rij gezet die mooie wandelroutes bundelen.

Doe mee met een Ommetje!
Maak wandelen nog leuker met de gratis app Ommetje, ontwikkeld door de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. De app heeft een competitief element: je kunt je eigen groepje formeren (bijvoorbeeld met enkele medebewoners) en zo toch ‘samen’ wandelen, of je wandelt alleen en neemt het dan op tegen ‘de rest van Nederland’. Kijk hier voor meer informatie.

Lekker in beweging: bowls
Een sport die lijkt op jeu de boules, maar net even anders. Niet zo bekend, wel leuk om met elkaar te doen. Het kan heel dichtbij, bij ons ‘om de hoek’ notabene: in het WION wordt elke dinsdagmiddag van 13.45-16.00 uur bowls gespeeld. U bent van harte welkom om daar eens te komen kijken c.q. mee te doen. Meer informatie vindt u op de site van de indoor bowlsclub Rotterdam. Gezond bezig en nog gezellig ook!

Ommoordse Veld – Beleveniswijzer
Het Ommoordse Veld is voor de meesten van u vast geen onbekende plek. Een mooi stukje natuur dicht bij huis; je kunt er heerlijk wandelen. Onlangs werd de Beleveniswijzer Ommoordse Veld gelanceerd. Deze biedt veel informatie over het gebied, gekoppeld aan een wandeling. Lees hier meer.

Ontdek Rotterdam
Voor wie graag Rotterdam verkent (te voet of op de fiets), is de app Rotterdam Routes een aanrader. Deze app neemt je mee op reis door de stad. Echte Rotterdammers vertellen het verhaal van Rotterdam. De routes (met wisselende lengtes van 2 tot 28 km) hebben allemaal een eigen thema (zoals Brandgrensroute, jazzroute en Rottemerenroute) en een eigen Rotterdamse gids. De app kan gratis worden gedownload. Kijk hier voor meer informatie.

Ook dit is de Rotte
In onze achtertuin stroomt de Rotte. Altijd een prima bestemming voor een wandeling of een fietstocht. Veel interessante informatie over de Rotte en omgeving kunt u vinden op de site ‘Ook dit is de Rotte’. De site is ontstaan uit een samenwerking tussen Recreatieschap Rottemeren, gemeente Rotterdam, Ondernemersvereniging Rottemeren en Stichting Plezierrivier de Rotte. U vindt er o.a. een overzicht van activiteiten (zoals fietsroutes) en informatie over onderwerpen als ‘natuur’,  kunst & cultuur’, verschillende blogs en nog veel meer. U vindt de site hier.

Rotterdamse Oogstmarkt
Elke zaterdag van 10.00-17.00 uur is er een bijzondere markt op het Noordplein: de Rotterdamse Oogstmarkt. Op deze markt vindt u voedsel dat binnen een kring van 50 km van Rotterdam is gemaakt. Want wat je van dichtbij haalt, is lekker! Kijk hier voor meer informatie. Ook te volgen op Facebook.

Hele jaar: recreatief zwemmen….
… kan op veel plekken, waaronder het Polderbad in Nieuwerkerk a/d IJssel. Wij ontvingen deze tip van frequente bezoekers. Voor 65+ geldt € 0,50 korting, evenals met een R’dam Pas (dan is de eerste keer gratis).  Lekker warm water….

2 gedachten aan “Tips voor Uit”

  1. Ik mis in de top 10 lijst Tante Nel in de Pannekoekstraat: specialiteiten en niet alleen op patat gebied maar ook diverse soorten mayonaise waaronder overheerlijke truffelmayonaise. En verder ben ik het helemaal eens met de Top 10…..

  2. Bedankt Roelien voor je tip over Leefgoed de Olifant. Ondanks dat we nu al 11 jaar in Ommoord wonen hadden we er nog nooit van gehoord. We gaan er komende zomer zeker een keer heen, uiteraard met de fiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.