Training: brand en meer

Op vrijdag 7 oktober kreeg ons BHV-team een training van Mike van Kleef van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Mike heeft ons bijgepraat over alles rond brand, brandalarm, de inzet van de brandweer, ontruiming, etc.

We hebben weer veel geleerd en heel wat praktische tips gehad. Zo liet Mike ons zien hoe snel rook zich verspreidt in een woning. Hij deed dit aan de hand van een filmpje waarin een scootmobiel in de gang van een woning in brand vliegt. Binnen 2,5 minuut (!) stond de gang vol met giftige rook. Je kunt niets meer zien en inademing kan fataal zijn. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor een scootmobiel. Ook andere objecten verspreiden giftige rook wanneer ze in brand vliegen en als ze bij u in de gang staan, kunnen ze uw vluchtroute ernstig belemmeren*.

Verder heeft Mike ons verteld wat er in de praktijk wordt verwacht van een BHV-team in het geval van een brandmelding of een brandalarm. Wat we moeten doen en wat we beslist niet moeten doen. Elk BHV-lid heeft die informatie ook op papier ontvangen, zodat we alles nog eens goed kunnen doornemen.  Een bijzonder nuttige middag al met al.

*Onze medebewoner en brandweerman Hans Klein heeft bij velen van u een woningcheck gedaan. Als u die kans heeft gegrepen, dan bent u inmiddels op de hoogte van wat u zelf in uw woning kunt doen om het gevaar voor uw veiligheid te verkleinen.

20.10.2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.