Vol verwachting klopt ons hart…..

Pakjesavond, ja óók in de Binnenhoftoren! Het was dan wel middag en geen avond, maar dat mocht de pret niet drukken. Eindelijk werd het vier uur op vrijdag 2 december. Vol verwachting klopten onze harten toen we ons verzamelden in de recreatieruimte…

De pakjes, groot en klein, lagen op een stapel in het midden van de kring. Wat waren nou de leuke cadeautjes en wat de gekke? Niemand die het wist. We begonnen welgemoed om beurten met een grote gele dobbelsteen te gooien. De spelregels waren overdreven streng hoor. Mocht je eindelijk een pakje van de stapel pakken, dan mocht je het niet eens openmaken. En dan weer pakjes naar links en dan weer pakjes naar rechts, wat een gedoe; het leek wel een kruising tussen de Snollebollekes en carnaval.

Toen alle pakjes een (tijdelijke) eigenaar hadden gevonden, was het tijd voor een korte pauze. Iedereen die het wilde, werd door de afgevaardigden van Sint (Anne, Dyta en Roelien) getrakteerd op warme chocomel met slagroom en iets lekkers erbij.

De tweede ronde werd fanatiek gespeeld, iedereen verlangde naar de ontknoping. In het bijzonder ook onze spelleiders!! Sommige aanwezigen probeerden leuke cadeautjes te verstoppen, anderen gaven gul hun minder populaire cadeaus aan een ander. Toen we allemaal bijna zeeziek waren van het gedraai met de cadeautjes ging de bel en was het spel afgelopen. Opgelucht dat we geen liedjes moesten zingen (want wie weet na 60, 70 jaar de teksten nog?) togen we huiswaarts. En gelukkig geen Sint gezien…..

Anne en Roelien; 3.12.2022

 

Eén gedachte over “Vol verwachting klopt ons hart…..”

  1. Mooie uitbreiding van de activiteiten: eerst de beweegochtend die omgezet wordt door de grote belangstelling in een vaste woensdagochtend en vervolgens de Pakjesmiddag, die al eerder op het programma stond maar door Corona niet doorging. Klasse! Ik heb op die middag gefilmd, het oude toestel “van stal gehaald” en zal een en ander, als ik tijd heb (!), overzetten op een dvd, die bijvoorbeeld als Jan en Ria het willen, op een filmavond kan worden afgespeeld. Of in het jaaroverzicht. Wordt vervolgd……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.