In het voorjaar gaan we allemaal nog wat vaker naar buiten dan we in deze bijzondere tijden al deden. Lekker struinend door al dat groen is de kans niet ondenkbaar dat we in aanraking komen met een teek. Die zijn heel erg klein, dus je merkt het niet zo snel als een teek toenadering zoekt.
Het Rode Kruis besteedt daar op dit moment veel aandacht aan en geeft tips hoe een tekenbeet te voorkomen en wat je moet doen als een teek toch meegelift blijkt te zijn na een wandeling of picknick.
Op hun pagina ‘Vijf tips om een tekenbeet te voorkomen’ vindt u informatie over de voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om niet gebeten te worden. Kijk op ‘Ontdek wat je moet doen bij een tekenbeet’ voor informatie over de actie die u moet nemen als u een teek ontdekt ergens op uw huid.
Voor wie nog meer informatie zoekt, ook het RIVM – ons intussen niet meer onbekend – besteedt veel aandacht aan de teek. Zij hebben zelfs de app ‘Tekenbeet’ ontwikkeld, waarmee u ook als u op pad bent kunt vaststellen óf het inderdaad een teek is waarmee u in aanraking kwam en wat u moet doen om die te verwijderen. Op deze pagina vindt u o.a. meer informatie over de app.
24.04.2021