Wijkraad en RoMeO

Wijkraad in actie
Medebewoner Lex Drieduite stuurde ons een foto van onze medebewoner Jos Sens, die afgelopen zaterdag 15 oktober als lid van de Wijkraad Ommoord flyerde in winkelcentrum Binnenhof om wensen en klachten van bewoners van Ommoord in ontvangst te nemen.

Jos en zijn collega’s doen dit, omdat de leden van de wijkraad willen weten wat er leeft in de buurt. Die informatie gaan ze halen: op straat, tijdens bijeenkomsten of online. De wijkraadsleden zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen – samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen leggen ze vast in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt en adviseert de gemeente over alles wat voor de wijk van belang is. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op deze pagina.

Marion Drieduite (zie foto) had een, naar Lex meldde, “prima wens voor de jeugd”: leg een skatebaan aan.

RoMeO viert 25-jarig bestaan
Op zondag 16 oktober was Lex bij de gezellig drukke reünie van RoMeO (het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum) op het Oostplein. Hij heeft overigens geen medebewoners gezien, zo vertelde hij. Hieronder foto’s die hij maakte van de oudste tram uit het museum en van de opstelling van de bussen op de Goudsesingel.


16 oktober 2022

Eén gedachte over “Wijkraad en RoMeO”

  1. Even een aanvulling op ROMEO: in de Havenloods van deze week staat een uitgebreid artikel over de jubileumdag. Plus: via YouTube en opzoeken van ROMEO komt u terecht bij een parade van alle trams ter hoogte van de Mauritsweg. De 4 minuten en 33 seconden echt de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.